Laddar Evenemang

Lund – Tryggare vardag

Närmare 200 personer läggs dagligen in på sjukhus till följd av ett fall. Varje år faller cirka 70 000 personer så illa att de behöver sjukhusvård. Drygt 1 000 personer dör. 50 000 av de som faller är 65 år eller äldre. Men med förebyggande insatser kan många fallolyckor förhindras.

Projekt Tryggare Vardags syfte är att ge personer med Parkinsons sjukdom ökad egenmakt, bättre livskvalitet samt nya kunskaper om och konkreta handlingsverktyg för en tryggare vardag, främst med fokus på trygga fall.

Projektet vill förena Parkinsonsjukas behov av trygga fall dels med de senaste forskningsrönen och dels den kompetens som finns i kampsportsvärlden kring funktionella falltekniker. Det innebär först och främst att erfarna ledare inom kampsporter, under ledning av och dialog med projektets expertgrupp, utvecklar anpassade falltekniker för personer med Parkinsons sjukdom.

Projektet syftar också till att skapa en stabil regional struktur, organisation för samarbete mellan Parkinsonföreningar och kampsportföreningar i Skåne, så att fler föreningar, fler Parkinsonsjuka och fler erfarna ledare inom österländska sporter samverkar och fortsätter att utveckla verksamheten i studiecirkelform efter projekttiden.

Vi välkomnar dig med Parkinsons samt anhöriga/närstående till kostnadsfria, kontinuerliga och veckovisa Tryggare Vardag pass med fokus på ovanstående.

Tryggare Vardag pass hösten 2022

Datum: 24 /8 – 14/12
Dag och tid: Onsdagar kl. 13–14
Anmälan (namn och tfn:nr) till epost: tryggarevardag@gmail.com

Tryggare Vardag pass våren 2023

Datum: 18/1 – 14/6
Dag och tid: Onsdagar kl. 13–14
Anmälan (namn och tfn:nr) till epost: tryggarevardag@gmail.com

 


Vi följer FHM:s riktlinjer samt utgår ifrån att du är vaccinerad och att du är symtomfri.

För mer information och uppdateringar, vänligen besök oss på Facebook Projekt Tryggare Vardag och/eller Instagram tryggare_vardag

Projektets hemsida lanseras i september månad.

Epost: tryggarevardag@gmail.com

december 14 2022

Fakta

Datum: 14 december, 2022
Tid: 13:00 – 14:00
Kategori: ,

Plats

Annegården

Skansvägen 5
Lund, Skåne

+ Google Map